Wat komt wel en wat komt niet in aanmerking voor vergoeding van uw zorgverzekeraar

Check de zorgwijzer voor de meest actuele informatie

Als voetzorg noodzakelijk is

Voor de behandeling van diverse voetklachten is pedicure zeer geschikt. Pedicure wordt echter alleen vergoed via de basis- of aanvullende zorgverzekering voor mensen die voetzorg echt nodig hebben, dus voor behandeling van bepaalde klachten, bijvoorbeeld bij klachten die ontstaan door een reumatische aandoening. Diabetes patiënten worden vergoed via de basisverzekering.

In overige gevallen, zoals bij reuma en bloedvatproblemen kan vergoeding veelal plaatsvinden via de aanvullende zorgverzekering.

Lees meer over Voetzorg op de zorgwijzer

Natuurgeneeswijze, de voetreflexoloog

Voetreflexologie maakt onderdeel van een groot aantal alternatieve/complementaire geneeswijzen. Natuurgeneeswijzen hebben met elkaar overeen dat ze allen een holistische benadering hebben. Deze benadering gaat ervan uit dat de mens als één geheel wordt gezien met een fysieke, psychische, emotionele en spirituele eenheid.

Als er een verstoring optreedt in één van de genoemde gebieden zullen de andere gebieden mogelijk ook negatief worden beïnvloedt. Bij een natuurgeneeskundige behandeling en volgens de holistische benadering zal er dan ook niet alleen naar de ziekte, klacht of aandoening zelf worden gekeken, maar naar alle vier genoemde gebieden van de mens. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt centraal gesteld.

Lees meer over Voetreflexoloog op de zorgwijzer

Medical Biomagnetism

Deze behandelmethode wordt, afhankelijk van uw dekking voor natuurgeneeswijzen, door zorgverzekeraars vergoed.
Biomagnetisme is een complementaire behandel methode die ziekten op basis van hun etiologie beoordeelt en niet op basis van hun manifestatie. Voorafgaand aan een ziekte, focust de Biomagnetisme behandeling zich op het verwijderen van de etiologische oorzaak (de oorzaak voor het ontstaan) van een ziekte.

De behandeling is mede gebaseerd op onderzoeksresultaten  van Dr. Richard Broeringmeyer en verder ontwikkeld door Dr. Isaac Goiz Durán. De bijdrage van Dr Boeringmeyer is te vinden in zijn NASA periode en zijn onderzoek naar het ontstaan van ruimteziekten. Dr Goiz is in 1999 gepromoveerd tot Doctor in Medical Bioenergetics aan de International University Oxford – England.